Milloin pikalainaa kannattaa hakea?

Pikalainaa haetaan silloin, kun elämässä on harkittu rahan tarve. Elämäntilanteesta riippumatta jokaiselle meistä tulee aika ajoin tilanne, kun kukkaron nyörien kiristämisestä huolimatta rahat eivät aina riitä. Rahan tarve on suuri myös silloin, kun ei ole voinut varautua yllättäviin laskuihin tai äkillisiin muutoksiin, jotka vaativat ylimääräistä rahaa. Tällaisia on yleensä esimerkiksi pesukoneen hajoaminen tai auton yllättävä hajoaminen. Pikalainaa haetaankin nykyään harkittuihin menoihin, eikä hetken mielijohteesta kulutukseen.

Ennen pikalainan hakemista tulee miettiä tarkkaan onko rahan tarve todellinen eli voitko mahdollisesti jättää esimerkiksi jonkin hankinnan tekemättä, jota varten olit lainaa hakemassa. Tämän lisäksi on tärkeää olla kartalla omasta taloudellisesta tilanteesta ja pohtia, onko omissa kuukausikuluissa rahareikiä, joita voisi karsia tai pienentää. Oma taloudenhallinta pysyy usein hanskassa paljon paremmin, kun kirjaa ylös tulot sekä menot ja näin tietää mihin on varaa ja mihin ei.

Budjetin voi yksinkertaisesti laatia esimerkiksi kynällä ja paperilla tai kätevästi esimerkiksi Excel-taulukkoa hyödyntäen. Ensin kannattaa merkitä ylös omat tulot ja sen jälkeen tehdä laskelma välttämättömistä menoista ja laskuista. Suurin menoerä on usein asumiskustannukset kuten vuokra tai lainanlyhennys. Budjetoinnin avulla tiedät tarkalleen taloudellisen tilanteesi kaikkina hetkinä ja tiedät, onko sinulla kertynyt jo vararahastoa yllättäviä menoa varten vai onko esimerkiksi kulutusluoton hakeminen aiheellista. Budjetoinnin avulla saat myös mielenrauhan eikä rahasta tarvitse stressata tai arvuutella mihin rahat riittävät.

Hae lainaa sivuillamme olevan laskurin kautta, ja voit rauhassa tutustua eri rahoitusvaihtoehtoihin. Pikalaina on lainaa ilman vakuuksia ja lainan takaisinmaksu on etukäteen tiedossa. Voit hakea lainaa, kun sinulla on säännölliset tulot eikä sinulla ole maksuhäiriöitä.

Lainan todellinen vuosikorko, maksuaikataulu ja muut sopimusehdot löydät lainasopimuksestasi. Todellisella vuosikorolla voit vertailla eri lainatuotteita, koska todellinen vuosikorko kertoo lainan kaikki kustannukset.

Milloin pikalainaa ei kannata hakea?

Pikalainaa ei kannata hakea, mikäli säännölliset tulosi eivät riitä lainan takaisinmaksamiseen. Ennen lainan hakemista tulee myös selvittää tarkkaan luoton arvioitu kokonaiskustannus ja vertailla eri lainoja, jotta saat juuri sinun tarpeitasi vastaavan lainan. Lainoja vertailtaessa tulee ottaa huomioon lainan nimellinen vuosikorko sekä todellinen kulut huomioiva vuosikorko. Mieti myös, onko lainan takaisinmaksuaika hyvä. Tarvitsetko lainan pitkällä maksuajalla vai maksatko lainan mieluummin nopeasti takaisin?

Euro24 on suomalainen, alalla vakiintunut rahoitusalan yritys. Tarjoamme kuluttajille ja yrityksille rahoitusratkaisuja erilaisiin tarpeisiin. Olemme toimintamme aikana palvelleet jo yli 100 000 tyytyväistä asiakasta. Haluamme tarjota joustavia kuluttajaluottoja vastuullisille aikuisille.

Kuinka lainanhaku toimii?

Aloita lainanhaku valitsemalla yllä olevasta laskurista haluamasi lainan tiedot. Lainan hakemiseen tarvitset myös henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Täytä lainahakemukseen omat tietosi huolellisesti ja oikein. Mikäli luottopäätöksen mukaan emme voi tarjota sinulle lainaa tällä hetkellä, voit saada halutessasi lainatarjouksen muilta luotonantajilta ja pankeilta. Lainatarjousten hakeminen ei sido sinua mihinkään, vaan päätät erikseen sinulle sopivimman lainan.

Tarvitsetko apua? Asiakaspalvelumme auttaa!

Saat henkilökohtaista palvelua nopeiten ottamalla yhteyttä chatissa.

Sähköposteihin vastaamme keskimäärin 15 minuutissa.

Mikäli tarvitset apua lainahakemuksen täyttämisessä tai muissa laina-asioissa, ota yhteyttä ja autamme sinua!